Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Revenit în Italia, ca să…

Revenit în Italia, ca să facă închisoare

Organele de drept din oraşul italian Taggia l-au reţinut zilele trecute pe cetăţeanul R.Moldova Gheorghe Munteanu, care are 35 de ani. Anterior acest mai fusese la muncă în Italia, dar a fost expulzat, pentru că nu avea acte care i-ar permite şederea în această ţară. Fiindcă l-au găsit din nou pe peninsulă, autorităţile italiene vor face uz acum de o pedeapsă mai severă pentru încălcarea legii. Gheorghe Munteanu va fi judecat şi trimis la închisoare.

Gheorghe Munteanu a avut ghinion în anul trecut când a fost reţinut de către organele de drept pentru faptul că nu avea un permis de şedere valabil. El a fost expulzat de pe teritoriul Italiei şi repatriat în ţara de origine. Gheorghe a revenit în căutarea unui loc de muncă, şi ca să poată şmecheri autorităţile – a făcut uz de acte false, scrie „Sanremonews”.

Dar un control de rutină al poliţiei rutiere din Taggia a identificat această fraudă în actele cetăţeanului R.Moldova. Poliţia a solicitat ajutor unor specialişti care au şi stabilit clar că actele acestuia sunt false. Potrivit noilor modoficări legislative, cetăţenii care sunt descoperiţi că se află ilegal în Italia sunt expulzaţi, iar cei care comit în mod repetat acest lucru sau fac uz de acte false sunt pedepsiţi cu detenţia.

Lilia Bucliş, Italia